Tuesday, May 12, 2009

Lagi-lagi Transformas!!!

Transformasi 1
  1. Ustaz Hasbullah Ridzuan, mantan Ketua Pemuda PAS Gombak, dipilih sebagai Ketua Pemuda PAS Selangor bagi sesi 2009-2011, bagi menggantikan Ustaz Salehin Mukhyi yang melepaskan jawatan tersebut lantaran melepasi had umur.
  2. Beliau menang tanpa bertanding di dalam Muktamar Tahunan Dewan Pemuda PAS Negeri Selangor, yang berlangsung pada 10 Mei 2009 di Markaz Tarbiyah PAS Pusat, Taman Melewar, Selangor.
  3. Jawatan Timbalan Ketua Pemuda dan Naib Ketua Pemuda turut dimenangi oleh Sdra Ahmad Zaidy (Selayang) dan Sdra Sany Hamizan (Hulu Langat), juga tanpa pertandingan.
  4. Justeru, Dewan Pemuda PAS Gombak merakamkan setinggi-tinggi tahniah kepada Ustaz Hasbullah atas pemilihan tersebut dan mengucapkan selamat bertugas kepada beliau.
  5. Hidup Pemuda Gombak!!!

Transformasi 2
  1. Pada 11 Mei 2009, Mahkamah Tinggi memutus Datuk Seri Nizar Jamaludin masih MB Perak yang sah.
  2. Ceramah sempena keputusan ini diadakan di Markaz Tarbiyah PAS Pusat, Taman Melewar, Selangor pada malamnya dihadiri lebih daripada 30 ribu penyokong pakatan rakyat.
  3. Kesesakan lalu lintas bermula daripada Greeenwood sehingga ke Taman Melewar bermula daripada jam 8 malam sebelum bermula ceramah, sehingga jam 1 pagi selepas ceramah.
  4. Pemuda PAS Gombak mengucapkan tahniah kepada Dato' Seri Nizar atas kemenangan tersebut.
  5. Hidup Rakyat, Makkal Sakhti!!

Tahniah Dato' Seri!!!
(Gambar ketika beliau merasmikan Muktamar PAS Gombak baru-baru ini)

0 comments:

Post a Comment